Były właściciel, zarzeka się, że nie. Opowiedziałem mu o dzisiejszym problemie o wizycie w ASO i odczycie, więc chyba nie szedłby w zaparte.
działanie sprzęgła Haldex
Zwiń
X
-
działanie sprzęgła Haldex
wiecie co, ostanio przeglądam net w poszukwaniu informacji n atemat nowej skody scout co ma wyjść(bo nie ukrywam kręcą mnie auta 4x4) pomijam to że nie znalazłem, ale zastanawia mnie jedna rzecz.
na jednym z forum przeczytałem że nowy scout wyposażony jest w sprzęgło wielopłytowe haldex i NORMALNIE DZIAŁA NAPĘD NA JEDNĄ OŚ, NAPĘD NA DRUGĄ PODŁĄCZANY JEST AITOMATYCZNIE GDY AUTO POCZUJE UŚLIZG TAK SAMO PRZY WJAZDACH NA WZNIESIENIA., powiem tam jak wiecie mam OI 4x4 i nie wiem juz teraz czy ja mam tak samo????? napęd tylko na jedną oś a wrazie draki podłącza się druga???
dlaczego mnie to zastanawia, cały czas czuję jakbym miał stały napęd na 4 koła co więcej kiedyś byłem świadkiem jak sprawdzam coś przy kołach w ASO kolo wskoczył do autk apodniesli go na podnosćiku i jechał sobie w powietrzu , wszystki koła sie kręciły a przecież nie było żadniego oporu.
tutaj jest tylu mądrych ludzi może mi rozjaśnicie ten temat???
Z pozdrowieniami
KGGoldens vel Kris o poranku
-
-
Re: działanie sprzęgła Haldex
Zamieszczone przez goldenswiecie co, ostanio przeglądam net w poszukwaniu informacji n atemat nowej skody scout co ma wyjść(bo nie ukrywam kręcą mnie auta 4x4) pomijam to że nie znalazłem, ale zastanawia mnie jedna rzecz.
na jednym z forum przeczytałem że nowy scout wyposażony jest w sprzęgło wielopłytowe haldex i NORMALNIE DZIAŁA NAPĘD NA JEDNĄ OŚ, NAPĘD NA DRUGĄ PODŁĄCZANY JEST AITOMATYCZNIE GDY AUTO POCZUJE UŚLIZG TAK SAMO PRZY WJAZDACH NA WZNIESIENIA., powiem tam jak wiecie mam OI 4x4 i nie wiem juz teraz czy ja mam tak samo????? napęd tylko na jedną oś a wrazie draki podłącza się druga???
dlaczego mnie to zastanawia, cały czas czuję jakbym miał stały napęd na 4 koła co więcej kiedyś byłem świadkiem jak sprawdzam coś przy kołach w ASO kolo wskoczył do autk apodniesli go na podnosćiku i jechał sobie w powietrzu , wszystki koła sie kręciły a przecież nie było żadniego oporu.
pzdr
EDIT:
Ofkorz Octavia II ma sprzegło Haldex drugiej generacji... Ale zasada działani taka samaAdam
Komentarz
-
Komentarz